• English

Hoofd Hart Kokosnoten

In dit boek wordt aandacht besteed aan de onsympathieke keuzes en harde noten die topbestuurders te kraken hebben. Zij tonen daarin lef en daadkracht om te werken vanuit Hoofd Hart Kokosnoten. De Kokosnoot geeft voeding, gereedschap, zelfs muziek. En, hij bezit een enorm drijfvermogen. Dat is precies wat de kwaliteit van topbestuurders kenmerkt. Kortom, hoe genereert Hoofd Hart Kokosnoten het succes van een goede bestuurder.

Hij moet geloof en vertrouwen uitstralen in alles wat hij doet.  Een goed bestuurder weet wat hij kan en kent zijn beperkingen. Weet hij dit te delen? Weet hij met zijn Kokosnootkwaliteiten dusdanig te besturen dat succes bereikt wordt met in achtneming van het welbevinden van de mensen in zijn organisatie.

Sharon Burgler geeft in dit boek weer hoe je vanzelf de impact van je kwaliteiten vergroot door vanuit je essentie te doen waar je goed in bent. Daarbij is het van belang dat je je realiseert dat geen dag en geen mens hetzelfde is, wat betekent dat hier geen ruimte is voor ‘automatische piloot’ gedrag. De passie moet er elke dag voelbaar zijn en uitgedragen worden. Daarin is de bestuurder rolmodel. Hij geeft met zijn gedrag het voorbeeld en is zich bewust van de interne en externe impact van zijn gedrag. 

Sharon Burgler begeleidt, traint en coacht ruim 20 jaar bestuurders en zag hoe zij kwaliteiten van zichzelf en medewerkers onbenut laten door gebrek aan trots en de gewoonte veel energie te steken in wat en niet is. Zij zegt hierover: “Met wat er niet is valt geen geld te verdienen. Met hetgeen wel aanwezig is bepaal je als bestuurder je visie en missie en bied je je diensten aan. De combinatie van heldere communicatie en goed voorbeeld gedrag bepaalt je groei en de winst". 

Te bestellen bij Forsalidad. Klik hier

Koning Willem Alexander met boek Sharon Burgler