• English

Het beste medicijn om je dag te beginnen

Je eigen levenshouding heeft invloed op hoe je zaken interpreteert en kansen en mogelijkheden ziet in wat je pad kruist.

Ik begin mijn dag met een vroege ochtendwandeling langs het strand. Het geruis van de golven en het gekwetter van de vogels brengt mentale ontspanning. Gevoel van rijkdom. De zon komt net op en zijn stralen verwarmen aangenaam.  

Goedemorgen

Iedereen die ik passeer wens ik in zijn/haar taal een hele goedemorgen. In het Engels, Spaans, Papiamento of Nederlands. Dit betekent dat ik, in vier talen, mimimaal 100x het woord ‘goede’ uitspreek. ‘Goede’ transformeert onze waarneming en handelen.  

Lach

Mensen die gebogen liepen en geen contact wilden of durfden maken veerden op en schonken mij een gulle lach en liepen zelf lachend verder. Anderen, Arubanen en Amerikanen, hebben in hun antwoord standaard de vraag verweven om terug te groeten en gelijk te vragen hoe het met jou gaat. Ze zijn prettig verrast als ik hun vraag beantwoord en oprecht, lachend de vraag terugstel.

De lach op het gezicht verdiept zich. Hun blijdschap breidt uit. Wat mij weer blijer maakt. Klein gebaar. Groots effect. Op mij en mijn omgeving.

Ik loop elke dag. Niet omdat ik het leuk vind. Meer voor de gezondheid. Het is aan mij om van de nood een deugd te maken. Dit is gelukt. De tijd vliegt voorbij. Ik heb geen muziek nodig onderweg, want ik maak contact. Contact met mezelf. En ondertussen hebben velen plezier met mij.

Effect

En dan. Thuis. Werk. Wat gaat de dag brengen? Ik zie het vrij en ontspannen tegemoet. Simpewegl, omdat ik me vrij en ontspannen voel. Ik zie het effect in mijn reactie op slechtnieuws. De paniek krijgt geen vat op me. Ik handel en voel ruimte om de mogelijkheden te vinden. Oplossingen vallen in. Dit geeft rust en zekerheid. Ik overzien. En als ik het niet weet kan ik ‘het stuur’ even loslaten.  

Medicijn

Wil je er even tussenuit?  Klik hier.