• English
Vitaliteitsmanagement

Vitaliteitsmanagement

Gebrek aan energie?

Elke dag wil jij je patiënten goede zorg en veiligheid bieden, maar door vermoeidheid en onvoldoende tijd om te herstellen kost het je moeite.

“Alles in mij weigert in actie te komen. De zwaarte binnen in mij benauwt me. Allerlei gedachten schieten door mijn hoofd. Negatieve gedachten. De hele dag door. Ik heb moeite me te concentreren. Ik voel me onzeker over de diagnoses die ik stel en heb meer tijd nodig om een besluit te nemen. Ik ben echt bang een fout te maken met fatale gevolgen. Voortdurend met die inwendige spanning te moeten leven, maak me kapot. Ik trek dit niet meer. Nog één zo'n dag en ik kap ermee.

60% van de artsen heeft burn-out symptomen

In mijn werk met medisch specialisten merk ik dat stress een grote impact heeft. De meest genoemde symptomen: 

  • Vermoeidheid.
  • Concentratieproblemen.
  • Fysieke klachten.
  • Verlies van bevlogenheid.
  • Irritatie.


Depressiviteit is de donkere kant van het vak en blijft moeilijk bespreekbaar. Het is geen 'stoer' onderwerp.  Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat emoties je bewustzijn vernauwen. Dit betekent een verhoogde kans op fatale fouten en een maatregel opgelegd door het tuchtcollege. Dit is te voorkomen. Ik help je in 5 dagen je mentale veerkracht en vitaliteit te hervinden. 

Je bezieling klopt?

Het 1 op 1 werken met mij geeft je snel inzichten: waar verlies je energie en hoe kun je je grenzen bewaken.

Om je veerkracht te behouden is het belangrijk dat je jouw vitaliteit scherp in de gaten houdt, want het is ingewikkeld om vertrouwen en veiligheid te willen bieden aan patiënten wanneer je mentaal en fysiek overbelast bent.

Medisch specialisten die last hebben van oververmoeidheid, stress, depressiviteit, burn-out of angst weten mij te vinden als hun overlevingsstrategieën niet meer werken.

Ik help je in 5 dagen van (dreigend) burn-out naar vitaliteit, waardoor je dit prachtige maar zware vak goed volhoudt en een betere arts voor jouw patiënten bent. 

Wil jij weer regie over je leven?

Meld je dan aan

Gericht op de horizon

Om je letterlijk ruimte te geven werk ik in de buitenlucht. Terwijl ik je het eiland laat zien gebruik ik het landschap en de diverse activiteiten als metafoor, zodat jij inzicht krijgt in jouw overlevingsstrategieën en blokkerende emoties.

Ik neem je mee op avontuur en laat je zien, horen en proeven hoe jouw zintuigen je signalen en adviezen geven. Zon, zee, strand en heerlijk eten zorgen ervoor dat je op Aruba je rust vindt en sneller oplossingsgerichte zienswijzen en technieken je eigen maakt. 

Oerstress vaarwel

Via het vergroten van je comfortzone lukt het je alternatieve strategieën te vinden en je te focussen op oplossingen. Oplossingsgericht denken leidt je naar concreet positief gedrag met als resultaat dat jij je opnieuw gezond en levenslustig voelt én weer de arts bent die jij voor je patiënten wilt zijn.

Met het neutraliseren van blokkerende emoties krijg je letterlijk meer (adem)ruimte en kijk je heel anders naar problemen en een volle agenda. Ik hoor klanten vaak verzuchten: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’.

"Ik had continu een soort oerstress in me, ik was te vaak aan het racen en zat vast in een te serieus leven. Ik wilde meer ruimte voor reflectie, voor ontspanning, voor een ongepland leven, voor zingen, dansen, spelen, sporten, voor de liefde en gewoon even ‘zijn’, even niets hoeven. Bij Sharon heb ik geleerd hoe ik op die plek kom." 
- Anoniem | Medisch Specialist, Internist

In 5 dagen je energie terug. Collega’s hebben dit intussen ervaren. Investeer en kies voor jouw gezondheid en vitaliteit.

Schrijf je in voor een gratis Skypesessie van 30 minuten, zodat je kunt ervaren hoe ik werk. 

Contact

Lees hier meer over mijn achtergrond en de reden waarom ik gedreven ben te doen wat ik doe.